Zdeněk Marcín

Sledovat ho při práci je zážitek jedna báseň. Při předávání svých vědomostí si na nic nehraje a k plotně (či oblíbenému grilu) dokáže přitáhnout každého. V poslední době se kromě kuchařiny a kurzů věnuje také „restartům“ restaurací, které se dostávají do potíží nebo chtějí nabrat nový směr. A když se ho zeptáte na děti, jako správný pyšný táta vám rád povykládá o malé Editce i předškolákovi Zdeňkovi, kteří v jeho životě hrají tu vůbec nejdůležitější roli. Takový je Zdeněk Marcín.

Jeho kuchařský příběh přitom začal už opravdu dávno, u prababičky, která uměla vařit skvěle především česká jídla. Taková ta jednoduchá, obyčejná, která doslova chutí evokují vzpomínky na dětství a která také šéfkuchaře Zdeňka Marcína doživotně nasměrovala právě k české kuchyni. Po vyučení v Příbrami šel do Prahy, do Golem Party Servis, kde vařil s panem Petrákem, který dělával šéfa ve starém Alcronu a novou generaci kuchařů v ničem nešetřil. Byla to přesně ta škola, na kterou se nezapomíná! Po vojně Zdeněk Marcín pracoval mimo jiné v hotelu Hoffmeister a dostal se i do fenomenální restaurace Vikárka na Pražském hradě, odkud odešel na tři roky sbírat zkušenosti do Německa. Konkrétně do Bühlu nedaleko Baden-Badenu, do prvotřídní restaurace pana Pospíšila, prvního Čecha, který kdy dostal Michelinskou hvězdu… a i u něj pokračoval hlavně v české a později celoevropské kuchyni. „Ve svém prastarém základu jsou totiž evropské kuchyně velmi podobné. Starofrancouzská, německá, rakouská, česká, slovenská… všude najdete podobné kořeny. A jen málo se třeba ví, že i u nás se kdysi dělávala foie gras nebo že Magdaléna Rettigová používala lanýže,“ říká k tomu Zdeněk Marcín, který pak prošel vyhlášenými restauracemi i ve Francii. Po svém návratu do Čech se stal také vyhledávaným lektorem kurzů vaření. Jeho specializací je dnes příprava masa a grilování, které podle něj představuje geniální způsob vaření ve všech ohledech: hodí se totiž nejen pro pečení masa, ale v klidu na grilu uděláte i řízky nebo litou buchtu. A protože my Češi to s grilováním moc neumíme, založil Zdeněk Marcín vlastní cateringovou společnost, která pro vás grilování zorganizuje se vším všudy (od jídla po nádobí a úklid). Vídat jej můžete také na Stream.cz, kde natočil seriál Kuchař ví, S kuchařem u plotny a spolupracoval i na seriálu Luxus na talíři. Videa připravoval ještě pro Košík.cz nebo na Mall.tv. A všude tam předával a předává se svou typickou bezprostředností jednoduché rady, skvělé recepty i lásku k dobrému jídlu.

Přehled termínů
KurzDatumČasCena

Kurz:

Brunch: Vajíčka 4x jinak

Datum:

27.05.2019

Čas:

10:00

Cena:

3 300,-

Koupit

Kurz:

Speciality z masa

Datum:

27.05.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Maso All Inclusive

Datum:

29.05.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Maso All Inclusive

Datum:

13.06.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Speciality z masa

Datum:

20.06.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Obědový speciál: 1. díl

Datum:

26.06.2019

Čas:

10:00

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Obědový speciál: 2. díl

Datum:

1.07.2019

Čas:

10:00

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Brunch: Pro rodinu i přátele

Datum:

8.07.2019

Čas:

10:00

Cena:

3 300,-

Koupit

Kurz:

Nejlepší jídla z jednoho hrnce

Datum:

10.07.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Koupit

Kurz:

Jídla z jedné pánve

Datum:

11.07.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Koupit

Kurz:

Maso All Inclusive

Datum:

20.08.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 900,-

Koupit

Řekli o nás

Zdeněk Marcín: Naprostá spokojenost s menu i lektorem Zdeňkem Marcínem!
: