Domů Náš tým

Prémiová škola vaření Gourmet Academy

Přijďte se k nám zdokonalit ve vaření i pečení s top českými kuchaři. Na našich kurzech se budete cítit jako doma.

Náš tým

Martina Muldoon
Ředitelka Gourmet Academy

martina.muldoon@gourmetacademy.cz

Když jsme v roce 2015 otevírali první kurz, ani jsem nedýchala. Měla jsem velký sen o malé kulinární akademii, která bude nabízet rodinnou atmosféru, přivede ty nejlepší lektory a rozdá radost z vaření co nejvíce lidem. Když se na Gourmet Academy dívám dneska, jsem opravdu šťastná. Je to moje druhé doma, druhá rodina, nabízející přívětivé prostředí všem, kteří chtějí vařit, péct, nasbírat novou inspiraci, přiučit se něčemu novému, bavit se u toho, relaxovat. Nebo se potřebují na chvíli zastavit v nabitém dni a odnést si domů kromě spousty dobrých receptů hlavně dobrou náladu. Já si svou lásku k jídlu a domácímu prostředí pěstuji od dětství a ve Švédsku, kde jsem žila 12 let, jsem ji obohatila o lásku ke skandinávské kuchyni. A právě to slavné švédské HYGGE, atmosféru plnou útulnosti, domáckosti a pohody jsem do Gourmet Academy také chtěla dát. Myslím, že se to díky lidem, které kolem sebe mám, podařilo.

Pavel Christian Zamazal
Rezervace kurzů, vedoucí prodejny

rezervace@gourmetacademy.cz

Jídlo po staletí lidi spojuje. To věděli už ve středověku, když pořádali velké hostiny. Vaření může pro někoho být nutnost, pro jiné zase relax a činnost, kde se dá rozvinout kreativita.

Gourmet Academy považuji za výjimečnou mezi českými školami vaření. Není to jen tím, že je spojená s luxusním obchodem Potten & Pannen – Staněk. Ale Gourmet Academy je prostě jiná. Milé komorní, kousek od historického centra, nabízející přímý kontakt s lektory, jimž je radost dívat se pod ruce. Pro mě jsou nejzajímavější kurzy, které voní a chutnají kořením a hlavně láskou. Vše, co v Gourmet Academy můžete vyzkoušet, stojí za to. Stačí si jen vybrat. A my vám se správnou volbou rádi pomůžeme.

Dále se o vás v průběhu celého kurzu budou starat

Anna Pechová
Hosteska

Jídlo je pro mě možnost, jak spojit lidi a nabídnout jim něco nového. Ať už v restauraci, nebo doma. Proto také pořádám pravidelné večeře pro své přátele. Vařím z lokálních surovin, ráda chodím na farmářské trhy a každé vaření beru jako výzvu (už proto, že mám opravdu malou kuchyň!). Gourmet Academy je pro mě potom radost. Jsem ráda, že mohu být u toho, když se lidé učí vařit nové pokrmy. Cítím, že nechtějí zanedbat ani nejmenší detaily, a je na nich vidět, že všichni se při odchodu těší, až něco z toho, co se naučili, uvaří svým nejbližším… a třeba i skrze jídlo připomenou vzpomínky a vyvolají emoce, jako to umí třeba jídlo z dětství, které vás přenese zpátky v čase. V tom je podle mě jídlo zážitek.

Hana Voltrová
Hosteska

Vařím už odmala. Nejdřív s mamkou, pak sama… a teď s přítelem. Každé to vaření mi dalo něco jiného a také každý kurz v Gourmet Academy mi dává nové podněty. I když je sleduji jako hosteska, vstřebávám všechny ty základní principy, které jsou často úplně jiné, než jsem se naučila doma. Ale o to je zajímavější. Zkrátka profesionální! Fascinuje mě hlavně asijská kuchyně, a konečně vědět, jak uvařit autentická asijská jídla, je pro mě hodně cenné. Vědět, kam pro suroviny, poznat správné postupy… Je to paráda. Každý kurz je obohacující, ať je pro mlsné vegetariány (tedy pro mě), nebo náročné milovníky masa (ke kterým patří můj partner). A baví mě vidět, že si v Gourmet Academy najde to své úplně každý – bez ohledu na věk, bez ohledu na to, jestli je introvert, a chce si opravdu jenom zavařit, nebo extrovert, který kromě inspirace do kuchyně hledá i nové přátele… Měli byste také přijít!

Lucie Vokurková
Hosteska

Jako hosteska vnímám kurzy z úplně jiné perspektivy než lidé, kteří se na ně chodí něco naučit. Vidím, jak někdy vstupují s rozpaky, ba dokonce obavami, jaký bude ten „známý lektor“, s nímž mají za chvíli vařit. Jindy vidím, že jsou unavení a přišli do Gourmet Academy proto, aby si odpočinuli. A já vím, že si odpočinou. Ani pro mě to není práce v pravém smyslu slova. Je to láska! Je spojená s jídlem a jídlo je vášeň! A když můžu sledovat, jak se do té vášně dostávají i lidé na našich kurzech, jak obavy roztávají, přichází úsměvy, všude to voní, ochutnává se a nikomu se pak ani nechce domů… Je pro mě svět úplně v pořádku. Nikdo si na nic nehraje, jde jen o jídlo, o to, aby všem bylo dobře. A ono je.

Julia Selutina
Hosteska

Pocházím z Ukrajiny, a u nás má pochopitelně jídlo velkou váhu. Předáváme si tradiční recepty z generace na generaci, pořád například vařím „vareniky“ jako moje maminka. Ale abych pravdu řekla, vaření mě začalo mnohem víc bavit, když jsem se přestěhovala před lety do Čech. Vaše kuchyně je oproti té naší lehčí, stravitelnější i pestřejší. A od chvíle, kdy jsem začala pracovat v Gourmet Academy, si vaření už doslova vychutnávám. Tolik nových chutí, vůní a inspirace! Recepty nosím domů a vařím je své rodině, ale úplně nejraději mám, když můžu být na kurzu a vidět vaření v přímém přenosu. Takový hezký výlet za skvělým gurmánským zážitkem ve skvělé společnosti lidí!

Ghana Brunko
Hosteska

Jsem v Gourmet Academy od samého počátku a jednu věc vím jistě: tady jsou všichni jako doma. Stejně tak jako já. Pomáhat na kurzech, být k ruce těm, kteří zde předávají své kuchařské umění, i těm, kteří se vařit učí, je pro mě za odměnu. Stačí otevřít dveře, a jste u milých lidí. Pokaždé si domů odnáším dobrý pocit a přiznávám, že co jsem za večer odkoukala, pak také zkouším. Vařím ráda pro celou rodinu, ale hlavně pro svou vnučku. Jsem jako každá babička: pyšná a rozmazlující. Na plné čáře u mě vítězí klasická česká kuchyně – a hádejte, kde se jsem si ji opravdu skvěle naučila?