To, co zpočátku fungovalo hlavně jako místo pro „odkládání“ rodinných receptů, se brzy stalo středobodem pro všechny, kdo se zajímají o kvalitní a dobře fungující recepty, ale také udržitelnost, ekologii, bio potraviny, podporu farmářských produktů. Pro všechny, kdo stejně jako Markéta hledají cestu, jak vařit skvěle – ale také nutričně vyváženě, bez plýtvání, z eticky získaných surovin poctivě zaplacených také s ohledem na práci malých pěstitelů i chovatelů.
Kitchenette.cz se rychle povedlo bodovat nejen u sledujících, ale i v soutěžích FOOD Blog roku (mimo jiné zásluhou Markétina talentu pro foodstyling i focení). Nedlouho poté otevřela i Kitchenette Shop, kde seženete dobré suroviny i unikátní kuchyňské pomocníky či designové kousky do bytu a spoustu inspirativních knih (nejen) o vaření, ale celém životním stylu, který je jí blízký.
S druhorozeným synem Rubenem v náručí vydala svou první kuchařku – Kitchenette: Rok v kuchyni, začala s převážně vegetariánskými kurzy vaření a kurzy pečení v naší Gourmet Academy. A díky „náhodnému“ setkání se severskou blogerskou dvojicí Luise Vindahl + David Frenkiel z blogu GreenKitchenStories.com připravila česká vydání hned několika jejich fenomenálních veganských a vegetariánských kuchařek. The Green Kitchen, její „verzi“ pro děti, tedy The Little Green Kitchen, a také Green Kitchen at Home nebo Quick + Slow..
S nejmladším synem Isaacem se na chvíli stáhla. Do sebe, ale také od vaření více k rodině, s níž procestovala v karavanu i bez něj půl světa. A také se více obrátila k dalším tématům, která jsou pro ni důležitá. Pomoc zvířatům v nouzi, ekologické otázky… to všechno ji provázelo poslední roky zvlášť intenzivně.
Nakonec, po deseti letech od první kuchařky, vydala v roce 2022 další autorskou: Kitchenette - O svobodě. Velmi osobní zpověď o hledání vlastní vnitřní svobody a rovnováhy uprostřed rodinného života i světa, který každý den zrychluje. A teď, na podzim roku 2023, se Markéta Pavleje vrací i k nám, na nové kurzy vaření do Gourmet Academy, aby znovu – bohatší o spoustu zkušeností – další z vás přiváděla k udržitelnému způsobu vaření, bez zbytečných nákladů, plýtvání, božsky chutně, s masem i bez masa, moderně i s odkazem k rodinným tradicím. Protože když tohle všechno umíte spojit, máte opravdový poklad…