Jan Davídek

Když se definitivně rozhodl pro vaření, bylo mu 14 let. Ale patří k těm, kteří vám řeknou, že už mnohem dřív věděl, že tohle prostě chce, že chce být kuchař. Dokonce skvělý kuchař!. Bavilo ho motat se v kuchyni od malička, zadělával prý rád těsta na buchty i knedlíky a nevadila mu ani dřina, která k vaření patří. V jeho podání to totiž ani jako žádná dřina nevypadá. Vaří s lehkostí a když ho sledujete, je to jako ten pověstný koncert!

Stejně jako mnozí naši kuchaři má za sebou ověřenou školu při pražském hotelu InterContinental, a už tam vyhrál zásadní celostátní soutěž Gastro Junior. V roce 2001 se stal členem Regionálního pražského týmu, pak jeho kapitánem. O rok později zazářil jako Kuchař roku, získal zlato z Intergastro Stutgart, bronz na kuchařské olympiádě IKA Erfurt a poslední roky ho často přivádějí na soutěže do jihovýchodní Asie.
Asijská kuchyně je jeho favoritem a odpovídají tomu i ocenění, která si z tamních kuchařských klání přiváží. Ale v Asii boduje nejen s tím, jak umí připravit místní jídla. V roce 2016 například se svým parťákem Antonínem Bradáčem, s nímž od roku 2013 tvoří moderní kuchařské duo Czech Chefs, připravil v soutěži v Bangkoku typické české menu s kachnou a kulajdou a dokázal jej podat tak, že ohromil i thajské porotce, zvyklé na úplně jiná, mnohem lehčí jídla. Odjel odtud jako absolutní vítěz! K Asii ho pojí také jeho kuchařské zkušenosti, které nasbíral při stáži na Velvyslanectví ČR ve Vietnamu.
Posledních deset let je šéfkuchařem a gastronomickým poradcem ve společnosti Unilever Food a setkávat se s ním můžete samozřejmě v naší Gourmet Academy. Stačí si vybrat právě jeho kurz vaření!

KurzDatumČas
Jak chutná Thajsko19.09.201716:30Detail Koupit
Jak chutná Thajsko26.10.201716:30Detail Koupit
Jak chutná Thajsko23.11.201716:30Detail Koupit
Jak chutná Thajsko14.12.201716:30Detail Koupit

Řekli o nás

Pan Koreš: Příjemné prostředí a nevšední kulinářský zážitek o tom byl kurz s panem Zdeňkem.
Pan Kadlec: Skvěle připravený kurz, pan Zdeněk je profesionál a bylo zajímavé ho pozorovat při práci.
Jiří Horák: Splnil jsem si sen, když jsem si mohl zavařit s panem Zdeňkem Pohlreichem! Opravdu parádní zážitek.
Marcela: Zbožňuji středomořskou kuchyň. Celé menu bylo výboré.
Jitka: Konečně jsem se naučila správný postup, jak připravit linecké těsto.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Mirka: Skvělý, inspirativní. Paní Edita je nejlepší cukrářka. Domů si odnáším spoustu vychytávek. Přátelská atomosféra.
Tereza Ovšáková: Paní Jana byla jedním slovem božská. Suroviny, jídlo a atmosféra zase doslova geniální.
Vendula Vondráčková: Super večer se skvělými lidmi. Kurz za 1* a paní Jana Černá je opravdu sympatická.
Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Kristýna: Skvělé nové recepty a inspirace nejen na léto. Opět mám nové recepty.
Tereza: Kurz s Editou byl neobyčejný zážitek, který změnil můj pohled na pečení.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Paní L. Rovenská: Kurz paní Edity předčil má očekávání, úžasný.. skvělou společností tak i zázemím.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Natálie: Moje děti mají intoleranci na lepek. Jsem vděčná za každý nový recept.
Blanka: U nás doma milujeme rolády na všechny způsoby (více chutí najednou). Můj manžel je vám vděčný.
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Veronika: Když jsme pak jedli z jednoho talíře, měla jsem pocit, že jsme tak trochu rodina.
Petr Kutscha: Nádherně strávený čas a pohodová atmosféra, ke které přispěl pan Zdeněk svým lidsky profesionálním pojetím.
Lukáš Čížek: Rozhodně doporučuji. Kurz rozšířil mé obzory.
Jana Černá: Děkuji za nové i zajímavé inspirace.
:
Martin Staněk: Kurz byl skvělý !!
:
:
:
Marek Fichtner: Super menu, super atmosféra, šel bych znovu.
: