Zlata Otavová

Jestli má česká cukrařina svou femme fatale a šedou eminenci v jednom, je to Zlatka Otavová. Ovlivňuje složení spousty dezertů, které milujete, aniž byste o ní kdy slyšeli. Vymýšlí sladké receptury pro velké firmy, nadnárodní řetězce i malé cukrárny. Obrovský kus práce odvedla v zákulisí soutěže Peče celá země, má svou vlastní značku profi cukrářských surovin… a kdyby se to, co dělá, mělo shrnout a zestručnit, pak je Zlatka Otavová fenomenální cukrářský technolog a navíc, jako jediná u nás v tomhle oboru, na volné noze!

Do světa sladkostí si prošla cestu poctivě „od píky“ a hezky od dětství. Traduje se o ní, že se o první pečení pokoušela v šesti letech na malém plamenu svíčky :) , ale přes klasickou cukrařinu pak došla tak daleko, že jí právě klasické pečení začalo být malé. Má v sobě obrovský drajv a sama říká, že je střelec, který jde do všeho po hlavě a naplno. Vždy k pečení a celkově ke své cukrářské profesi přistupovala „trochu jinak. Potřeba pátrat po složení, hledat ideální konzistence, zkoumat možné postupy, technologie, suroviny… ji nakonec dovedla na pozici mezinárodně uznávaného cukrářského technologa.

 

„Mám za sebou spousty zajímavých projektů pro mnoho firem, doma i v zahraničí, vstupuji do jejich konceptů výroby, inovuji, vyvíjím, doporučuji technologie, řeším efektivitu a mnoho dalšího. Díky práci na volné noze, jsou moje možnosti takřka neomezené,vypráví Zlatka Otavová o své práci, která pro koncové zákazníky není vidět, ale je vlastně prvopočátkem mnoha sladkostí. Zlatka je totiž ta, která vám dost možná vymyslela, jak chutná dort, který si přinesete ze své oblíbené cukrárny nebo nejbližšího supermarketu (spolu s Josefem Maršálkem se například nedávno stala ambasadorkou dortů L′Chefs, které prodávají třeba Tesco nebo Globus).

Zlatka, která si vedle toho všeho už dvakrát coby cukrář technolog odskočila do zákulisí soutěže Peče celá země, založila také svou vlastní firmu CAKEZO s.r.o. / @cakezo.cz, v níž se soustředí na kvalitní produkty pro cukráře a především na své fenomenální a jedinečné zrcadlové polevy CHOCOIQ!!!

Jak taková poleva funguje, můžete sledovat třeba na jejím Insta profilu @zlatka_pastrychef. Anebo si zajděte na její nové cukrářské kurzy k nám, do Gourmet Academy. Protože zrcadlové polevy budou hrát minimálně v jednom kurzu hlavní roli. A taky odpalované těsto, ale hlavně k tomu všemu vás Zlatka bude obohacovat velmi cennými radami k technologickým postupům všeho, co se cukrářského řemesla týče … pravá profesionální cukrařina tak, jak ji jinde nepoznáte!

Přehled termínů
Kurz
Datum
Čas
Cena

Kurz:

Zrcadlové dorty: Mirror Cakes

Datum:

21.1.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Upozornit na volné místo

Kurz:

Odpalované těsto: nově a sofistikovaně

Datum:

29.1.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

4x třené těsto: od jara až do zimy

Datum:

4.2.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

Cheesecake Party: čtvero roční období

Datum:

5.2.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

Křehké těsto 4x jinak

Datum:

4.3.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

4x třené těsto: od jara až do zimy

Datum:

5.3.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

Odpalované těsto: nově a sofistikovaně

Datum:

1.4.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

Cheesecake Party: čtvero roční období

Datum:

2.4.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Kurz:

Zrcadlové dorty: Mirror Cakes

Datum:

24.6.2023

Čas:

10:00

Cena:

5 900,-

Detail Koupit

Řekli o nás

Pan Koreš: Příjemné prostředí a nevšední kulinářský zážitek o tom byl kurz s panem Zdeňkem.
Pan Kadlec: Skvěle připravený kurz, pan Zdeněk je profesionál a bylo zajímavé ho pozorovat při práci.
Jiří Horák: Splnil jsem si sen, když jsem si mohl zavařit s panem Zdeňkem Pohlreichem! Opravdu parádní zážitek.
Marcela: Zbožňuji středomořskou kuchyň. Celé menu bylo výborné.
Jitka: Konečně jsem se naučila správný postup, jak připravit linecké těsto.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Mirka: Skvělý, inspirativní. Paní Edita je nejlepší cukrářka. Domů si odnáším spoustu vychytávek. Přátelská atomosféra.
Tereza Ovšáková: Paní Jana byla jedním slovem božská. Suroviny, jídlo a atmosféra zase doslova geniální.
Vendula Vondráčková: Super večer se skvělými lidmi. Kurz za 1* a paní Jana Černá je opravdu sympatická.
Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Kristýna: Skvělé nové recepty a inspirace nejen na léto. Opět mám nové recepty.
Tereza: Kurz s Editou byl neobyčejný zážitek, který změnil můj pohled na pečení.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Paní L. Rovenská: Kurz paní Edity předčil má očekávání, úžasný.. skvělou společností tak i zázemím.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Natálie: Moje děti mají intoleranci na lepek. Jsem vděčná za každý nový recept.
Blanka: U nás doma milujeme rolády na všechny způsoby (více chutí najednou). Můj manžel je vám vděčný.
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Veronika: Když jsme pak jedli z jednoho talíře, měla jsem pocit, že jsme tak trochu rodina.
Petr Kutscha: Nádherně strávený čas a pohodová atmosféra, ke které přispěl pan Zdeněk svým lidsky profesionálním pojetím.
Jarda Adámek: Rozhodně doporučuji. Kurz rozšířil mé obzory.
Yvona Zemanová: Děkuji za nové i zajímavé inspirace.
Vlasta Matší: Perfektni...
Thea Tumova: Kurz byl skvělý !!
Stanislava Fišerová: Kurz byl opět výborný. Jídla byla skvěle zvolená a na silvestrovský stůl určitě perfektní.
Marek Raditsch: Kurz Vánoce jinak byl opravdu zážitek, opravdu jsem si to užila a určitě to nebude poslední kurz vaření, který jsem navštívila.\r\nPetra B.
:
Mirek Kalina: Tento kurz byl pro mne první zkušeností s kurzy vaření a po absolvování vím, že nebyl poslední.\r\nBylo to skvělé. Děkuji za příjemně strávený čas a za úžasnou péči všech, kteří se o nás starali.
:
:
:
Mirek Kalina: Kurz byl připraven profesionálně, pouze zapomněli na certifikát o absolvování kurzu na jméno Ilonka Zacharová.
:
Barbora Polanská: Kurz hodnotím jako velmi přínosný a povedený. Moc mě to bavilo, díky.
Kamila Ehrenbergerová: Moc příjemně strávený večer, bezvadně jsme si popovídali... a pak jsem zjistil, že jsme celou dobu stáli, vařili a dost jsem se toho naučil. paráda!
Tomáš Hlúch: Super menu, super atmosféra, šel bych znovu.
Jan Stejspal: Kurz je absolutně perfektní a nabitej pozitivní energií.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Filip Sajler: Náplň kurzu byla širší než bylo anoncováno. Líbilo se mi zaměření na technologii přípravy pokrmů, upozornění na rizika a jak je minimalizovat. Oceňuji i návody na to, jak napravit chyby.
:
:
:
Marcela Dlouhá: Takovéhoto kurzu jsem se zúčastnila poprvé a byla jsem nadšená.Jen bych uvítala, kdyby recepty na lahůdky, které jsme dělali byly více podrobnější - myslím co se týče pracovního postupu. Byla tu sice možnost psát si poznámky, ale to jsem nestíhala pokud jsem chtěla sledovat práci pana Marka a sama se zapojit. Ale jinak vše na jedničku - prostředí, milí lidé, bezvadná atmosféra, skvělá nabídka vín, ale hlavně výborné suroviny, ze kterých jsme měli možnost vařit. Velmi ráda si takovýto kurz někdy v budoucnu zopakuji a určitě budu doporučovat svým známým.
Lucie Nestrašilová: Výborný kurz, velmi přínosný. Skvělá atmosféra a jedinečný servis od Gourmet academy:-)
Lukáš Čížek: Bylo mi potěšením sledovat hbité ruce a pochytit několik vynikajících triků při profi vaření. Suroviny a zázemí kuchyně je fantastické a přeji hodně dalších spokojených žáků.
Lukáš Čížek: Kurz byl moc fajn, už jsme doma vše vyzkoušeli a povedlo se
:
:
:
Edita Paulusová: Skvělé recepty, individuální přístup, praktické rady, úžasná organizace.
Jana Králiková (Černá): Opět skvělý, inspirující kurz se super osobními vychytávkami lektorky Jany. Skvělé menu se zajímavými surovinami a ingrediencemi. Perfektní zázemí, které celý tým poskytuje velmi zpříjemňuje celý průběh kurzu. Opět jsme odcházeli skvěle poučení a také najezení :)
:
:
:
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Naše vánoční vaření s Frankiem mělo skvělou atmosféru a bylo velice zajímavé vidět, a i si vyzkoušet, jak jednoduše se dají připravit úžasné dobroty.
Marek Raditsch: Dobrý den, kurz se mi líbil, byla velmi příjemná atmosféra, milý přístup všech zúčastněných. Skvělé menu – jídla byla naprosto fantastická. Pod vedením lektora si osvojit nově získané informace ;o) Celkově SUPER ZÁŽITEK, těším se na příště. Ještě jednou všem děkuji za hezký večer. Veronika Jurčová
Marek Fichtner: Skvěle navržené menu, krásné prostředí, dokonale čerstvé ingredience a dobrý kolektiv lidí! To jsou první slova mé ženy, která kurz dostala jako dárek. Prvotní obavy vystřídalo nadšení, radost a veliký respekt panu Fichtnerovi. Nyní už vím, co jí nadělí ježíšek pod stromeček... :D
:
Martin Staněk: Od přivítání až po ukončení kurzu příjemná atmosféra, sympatický a vstřícný lektor Martin Staněk i ostatní zaměstnanci. Vařím už 40 roků a stejně to bylo přínosem k mým kuchařským "pokusům"!
:
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Jirkovi i Tomovi se moc líbilo. Děkujeme!
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Dcera byla velmi spokojená, již cestou z kurzu jsme museli jet na nákup a večer nám dcera připravovala panna cottu :-)
Martin Staněk: Poslala jsem na kurz Pánská jízda svého dědečka a nemohl si to vynachválit a moc se mu to líbilo, takže dostane k narozeninám kurz zase :-)
Radek David: Vše co jsme uvařili bylo naprosto vynikající. Větší zážitek, než jít do dobré restaurace
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Dera byla nadšená a přeje si absolvovat další kurzy..;-)
Marek Fichtner: Uvařené menu lahodilo oku i chuti, vše bylo potrženo příjemným prostředím. Bylo o nás báječně postaráno ze strany pořádající školy vaření.
Lukáš Čížek: Lukáš by skvělý. Do tajemství ryb nás zasvětil perfektně a dokonce přidal i něco navíc.
Lukáš Čížek: Absolvoval jsem již nekolik kurzů vaření, ale tento byl jednoznačně nejlepší.
Martin Staněk: Kurz byl naprosto dokonalý, pan Staněk velice profesionální a co je nejdůležitější všechna jídla byla výborná.
Jana Králiková: Skvělý kurz, jako každý od Janci, vřele doporučuju.
Edita Paulusová: Kurz se mi moc líbil a byl pro mě přínosem. Všechno bylo perfektně připravené a o nás kurzistky bylo celou výborně pečováno.
:
:
Daška Malá: Úžasné!!! Plno nových vychytávek v pečení,příjemná atmosféra, skvělá lektorka Daška...určitě se sem ještě na nějaký kurz vrátím.
Edita Paulusová: Vse výtečné!!! Lektor za pět hvězdiček! Prostředi za pět hvězdiček!
:
:
:
:
:
:
:
:
Martin Staněk: Pro děti výborně sestavené menu. Všechno na 1 s hvězdičkou.