Domů Blog 13. F.O.O.D. piknik byl plný hvězd Gourmet Academy. Koho jste tam potkali vy?

13. F.O.O.D. piknik byl plný hvězd Gourmet Academy. Koho jste tam potkali vy?

Besky, Miluše Makó, Frankie Coizza, ale i Martin Staněk nebo Lukáš Čížek zazářili s Gourmet Academy na 13. F.O.O.D. pikniku pořádaném 3. 9. na pražské Ladronce. Bylo krásně, bylo slunečno, bylo gurmánsky dobře a za ochutnání stála nejen jídla připravovaná na hlavním pódiu kuchařskými hvězdami, ale také dobroty z více než 120 kulinářských a farmářských stánků ve F.O.O.D. zóně!

Nekonečné menu z celého světa

Vejít v neděli odpoledne do pražského parku Ladronka znamenalo ocitnout se v kulinárním nebi. Americké, thajské, vietnamské, jamajské speciality. České dobroty klasické i vystřelené podle posledních gastro trendů, veggie, houbové speciality, čaje, pamlsky pro psí miláčky, vinotéky, pivovary, kavárny, zmrzlinárny, palačinkárny…

To všechno „zaparkovalo“ pod slunečným nebem posledního prázdninového dne a rozdávalo gurmánskou radost až do večera. Ochutnávat jste při tom mohli v celkem 120 stáncích!

Odpočinek v trávě i relax zónách

Pro děti tu byly dílničky, speciální kurzy první pomoci nebo stánek Mateřídoušky nebo školička vaření pod patronací LIDLu. Pro všechny pak obrovská spousta prostoru k piknikování a přímo nad hlavním pódiem úžasná místa pro relax celých rodin nebo partiček přátel.

A co bylo k vidění právě na hlavním pódiu? Kromě jiného my, Gourmet Academy, a naši skvělí lektoři v živých kurzech vaření provázených Lukášem Hejlíkem!!!

Vařila Besky i Lukáš Čížek

S krásnou Besky jste se mohli naučit úchvatné karamelové dezerty do skleniček (a dozvědět se třeba, že když nechcete, aby se vám připálil karamel, musíte tam spolu s cukrem přidat i glukózu!).

Lukáš Čížek, milovník precizního vaření, nabombil telecí svíčkovou se zauzeným dýňovým pyré (a věřte, že ochutnat chtěl každý, kdo stál pod pódiem)…

Temperamentní Frankie Coizza přijel jako správný Ital s lekcí plnou úžasné čerstvé pasty a ukázal, jak opravdu vypadají krémové carbonarra! (Věděli jste, že vznikly jako vydatné jídlo pro americké vojáky a že o krémovost se nestará smetana, ale žloutky s pecorinem?)

Éterická Miluška Makó zase odlehčila s asijskými voňavými vegetariánskými bao buns s hlívou ústřičnou a fermentovanou majonézou… (Vaří bez masa tak, že se vám po něm ani nezasteskne!)

A v Asii zůstal i naopak velmi „masomilný“ Martin Staněk, když k hovězímu pupku přidal pak choi, žluté kari a voňavou jasmínovou rýži…

Na celé dění pak v zákulisí dohlížela a skvělou náladu kolem sebe jako vždycky šířila Martina Muldoon, ředitelka Gourmet Academy, a bylo to přesně to odpoledne, které krásně uzavřelo letošní letní prázdniny. Díky, F.O.O.D. pikniku, uvidíme se zase za rok!

13. F.O.O.D. piknik byl plný hvězd Gourmet Academy. Koho jste tam potkali vy?