Gianfranco Coizza

Narodil se a vyrůstal na Sardinii, která se neomylně podepsala na jeho vášnivém vztahu k jídlu. Jak Gianfranco říká, na Sardinii má jídlo úplně jiný význam než u nás: je o setkávání, rituálech, rodině, která je na tomhle slunném ostrově vždycky velká a pořádně rozvětvená. Rodinné jsou tu i restaurace, malé farmy s tím nejčerstvějším masem, olivové háje… Jeho maminka byla navíc ředitelkou odborné školy, kam Gianfranco mohl hodil na kurzy vaření nebo pečení. Jeho táta měl pro změnu velkoobchod s potravinami. A oba rodiče doma často a rádi vařili. Jídlo bylo pro Gianfranca život prostě odmalička.

Nevzdálil se mu ani tehdy, když nakonec odešel do Toskánska studovat literaturu – při škole pracoval ve vinařství, tratoriích… K nám do Čech se podíval poprvé v roce 1992, v roce 2001 se tu zabydlel a posledních šest let je Praha jeho domovem natrvalo. Potkal tu svou ženu, stal se tátou a svého syna už také pomalu zasvěcuje do kulinárních tajemství.
V Praze si rychle udělal dobré jméno - pomáhal otevřít několik restaurací. Menu sestavoval například v Aldente nebo Alforno Focacceria. Nikdy nechtěl dělat „obyčejnou“ gastronomii, toužil specializovat se na opravdu výjimečná jídla pro výjimečné hosty. Proto zamířil ke cateringu. Založil společnost Ingredientista, pak jako executive chef a gastro konzultant spojil síly s projektem TheFinery, kde nabírá catering úplně jiný rozměr – stará se o malé, soukromé akce s důrazem na detail.
Nově, od listopadu 2018, je spolumajitelem a šéfkuchařem ve vyhlášeném pražském Jan Paukert Bistro. Do podniku s více než 100letou tradicí přináší Gianfranco svěží vítr, moderní evropskou gastronomii a každou středu naprosto perfektní italské menu.
Na našich kurzech vám pak nabídne ryze individuální přístup. Svým charismatickým hlasem a božským kulinárním uměním vás vezme na skvělý gurmánský výlet po celé Itálii. Všechny jeho kurzy vaření budou cílit na sezonní suroviny, ale jednou ochutnáte speciality severu, jindy lahodné menu inspirované ostrovní částí Itálie, podíváte se i na jih nebo do hornatého středu. Protože každý kout Itálie chutná jinak.
A mimochodem, víte, které jídlo má Gianfranco úplně nejraději z celé italské kuchyně? Jsou to těstoviny fregola, které vypadají jako trochu větší kuskus, vyrábějí se na Sardinii z vody a semolinové mouky, hezky doma, ručně, a jsou neskutečně variabilní: připravit je můžete jako risotto, s mořskými plody nebo třeba coby jednoduchý letní salát! Schválně: ochutnáte je i u nás na kurzu? Nechte se překvapit!

Přehled termínů
KurzDatumČasCena

Kurz:

Šťavnatá porce Itálie

Datum:

28.05.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Náctiletí & Italská kuchyně

Datum:

15.06.2019

Čas:

10:30

Cena:

1 990,-

Koupit

Kurz:

Nové chutě středomoří

Datum:

26.06.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

APERITIVO buono a italské chuťovky

Datum:

3.07.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

APERITIVO buono a italské chuťovky

Datum:

21.08.2019

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Pasta, baby! Aneb děti & domácí těstoviny

Datum:

24.08.2019

Čas:

10:30

Cena:

1 690,-

Koupit

Řekli o nás

Gianfranco „Frankie“ Coizza: Moc mě baví, že Frankie dokáže vysvětlit smysl postupů a proč na tom záleží a zároveň nechává hodně prostoru pro vlastní pojetí každého jídla.
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Jirkovi i Tomovi se moc líbilo. Děkujeme!
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Velmi milý, sympatický a umí to výborně s dětmi. Děkujeme!
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Gianfranco je úžasně komunikativní a je to profík; dcera je dost ostýchavá, ale z Frankieho byla nadšená a přeje si jít na další kurz tohoto lektora.
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Vyjádření syna: BYLO TO SUPER!
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Velký profesionál s přátelským a vstřícným přístupem k amatérům :) Moc děkuji a velmi rád se zúčastním jiného kurzu pod jeho patronací.
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Velký sympaťák, který vaří s láskou k jídlu a děti vtáhne do vaření. Naše desetiletá Viktorka nám druhý den uvařila oběd, a to domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou. A bylo to vynikající:)
Gianfranco Coizza: Profík !!! A úplně normální borec s krásnou filozofií a přístupem !!! Díky ,ještě jednou. Hubert