Martin Staněk

Mladý talentovaný kuchař patří k těm, o kterých toho v budoucnu určitě ještě hodně uslyšíte. Spojuje v sobě nadání s velkou precizností a je si jistý jednou věcí: že vždycky bude vařit a podávat pouze jídla, za kterými si bude stoprocentně stát, ze surovin, jimiž si může být stoprocentně jistý. Za svůj největší životní úspěch považuje prý to, že se živí prací, která ho naplňuje. Nicméně jednotlivých úspěchů ve vaření stihl v necelých třiceti letech už spoustu.

Začalo to už na učilišti v Bruntále, kde se v roce 2008 stal absolutním vítězem kuchařské juniorské soutěže. A ocenění sbíral a sbírá dál. Například ve státním kole celosvětové prestižní soutěže Bocuse d'Or získal v lednu 2016 první místo v kategorii rybích pokrmů, když připravil neodolatelného jesetera s ráčky.
Mnohé zkušenosti nasbíral také na náročných stážích. Jako kuchař působil v Německu, pak v ostravském vyhlášeném Hotelu Clarion. A před třemi lety, v roce 2014, se spojil s dalším velkým jménem moderní české gastronomie i kurzů Gourmet Academy – Filipem Sajlerem – do jehož týmu nastoupil s velkou parádou. Společně otevřeli Pankrácký Rynek, aby se o něco později stal Martin Staněk šéfkuchařem Perfect Canteen, kde se svým týmem předvádí skvělé kousky. Začátkem roku 2016 nastoupil na pozici Creative chef a dohlíží na to, aby společnost Perfect Canteen vařila to nejlepší jídlo, aby šla stále dopředu a měla vzdělaný personál, který Martin školí v nových technikách přípravy i zpracování surovin.
Kuchařině se na rozdíl od mnoha profesionálů nevyhýbá Martin Staněk ani v soukromí. Rád se věnuje vaření i doma, chodí do vyhlášených restaurací ochutnat, co umí jeho kolegové a konkurenti. Nejraději má prý dobré těstoviny nebo kvalitní burgery.

A pozor, v Gourmet Academy vede také kurzy vaření pro děti Le Petit Chef. Takže skrývá-li se vám doma malý kuchař nebo cukrář (protože Martin Staněk dělá i kurzy pečení pro děti), neváhejte a přihlaste ho! 

Přehled termínů
KurzDatumČasCena

Kurz:

Základy vaření pro děti

Datum:

10.02.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Koupit

Kurz:

Hovězí trojboj

Datum:

12.02.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Děti vaří českou klasiku

Datum:

3.03.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Náctiletí vaří street food

Datum:

10.03.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Upozornit na volné místo

Kurz:

Knedlíky, omáčky aneb česká kuchyně

Datum:

26.03.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Cukrařina pro juniory

Datum:

14.04.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Koupit

Kurz:

Pánská jízda

Datum:

16.04.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Nová dobrodružství v kuchyni

Datum:

2.06.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Koupit

Kurz:

Což takhle dát si... Chřest?!

Datum:

4.06.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Řekli o nás

Marcela: Skvělý zážitek, celé menu bylo výborné.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Vlasta Matší: Skvely...
Thea Tumova: Martin Staněk byl prostě úžasný !!
:
:
:
:
:
: