Martin Staněk je mladý a talentovaný kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy již osmým rokem. Je známý svou precizností a vášní pro vaření z kvalitních surovin. Má za sebou řadu úspěchů, včetně vítězství v kuchařské juniorské soutěži a ocenění na prestižní soutěži Bocuse d'Or. Aktuálně spolupracuje s Filipem Sajlerem a působí jako kreativní šéfkuchař v Perfect Canteen, kde dohlíží na kvalitu a inovace. Těšit se můžete na jemný a chuťově bohatý krém z uzeného lososa, doplněný křupavými pečenými bramborami a delikátním kaviárem, tradiční kachní paštiku podávanou netradičně ve slané kremroli, která dodá jídlu zajímavou texturu a chuťový kontrast, šťavnatý hovězí steak, doplněný sladko-kyselou šípkovou omáčkou a křupavými mandlovými kroketami a na závěr nezklame Lehký a nadýchaný dezert, kde se sněhová pusinka snoubí s teplými hruškami a jemnou rumovou pěnou.
Kurz je určen jak pro začátečníky, tak pro pokročilé kuchaře, kteří chtějí zdokonalit své dovednosti a naučit se nové techniky.