Domů Blog Ideální vánoční dárky? Nejlepší kuchařky roku 2023 a naše kurzy k tomu!

Ideální vánoční dárky? Nejlepší kuchařky roku 2023 a naše kurzy k tomu!

Víte, že lektoři Gourmet Academy vydávají i své úžasné kuchařky? Za posledních dvanáct měsíců spatřily světlo světa hned čtyři. A všechny patří k nejlepším kuchařkám roku 2023! Což mimo jiné znamená, že budou ideálním tipem na vánoční dárky pro milovníky prémiového vaření i pečení.

Kitchenette: O svobodě

Tahle kuchařka vyšla osm let od první knížky Markéty Pavleje a perfektně odráží to, jak za ty roky kuchařsky i lidsky dozrála. Najdete tu recepty s masem i bez masa. Jídla inspirovaná rodinnou historií i současnou Markétinou rodinou. Tipy pro ekonomické vaření i bohatá menu. A také tu můžete číst kus Markétiny cesty, která ji dovedla k jistotě, že nejdůležitější v životě jsou naši blízcí a vnitřní svoboda.

Svobodu Markéta servíruje mimochodem i na kurzech vaření, které znovu vede v Gourmet Academy. Ukazuje, jak vařit, ale také vede k tomu, abyste hledali své vlastní. A mimochodem: Kitchenette: O svobodě se povedla i graficky. Jedinečný nápad na vánoční dárek!

Pečeme nebesky

Besky (Veronika Beskydiárová) se netají vášní pro sladké pečení. A proto hned rok po kuchařce Vaříme nebesky musela následovat kuchařka Pečeme nebesky, kterou si sama Veronika splnila velký sen!

Startuje jednoduchými sladkostmi pro úplné začátečníky. V kapitole Duelů proti sobě staví dva podobné zákusky a nechá na vás, pro který budete mít větší slabost. A v kapitole Dorty otevírá bránu vysoké cukrařiny a step by step ukazuje, že upéct dort chce hlavně správný postup (a trpělivost)!

A kdyby náhodou kuchařka nebyla dost, právě dorty učí Besky i na našich kurzech v Gourmet Academy. Dárkový voucher na kurz pečení + kuchařka budou skvělé kombo vánočních dárků!

Rok v Green Table s Miluší Makó

Miluška Makó už před pár lety, tehdy ještě v Olomouci, vtrhla na českou gastro scénu jako čerstvý vítr. Objevila svěžest vegetariánského a vegan vaření, zamilovala se do zero waste kuchyně a s plnou parádou pak zakotvila v zero waste resturaci Green Table v pražském Florentinu.

Teď, po roce působení, vydává úžasně barevnou zero waste kuchařku Rok v Green Table s Miluší Makó skvělou jako tip na vánoční dárek pro všechny, kterým záleží na chutích, ale i perfektním zpracování surovin. Naučí vás zbytkové vývary, pesta, luxusní polévky, bohatá vegetariánská (i veganská) menu… A to samé vám samozřejmě nabídne i na kurzech vaření v Gourmet Academy!

Čokoláda

Ve své nejúchvatnější kuchařce vás Josef Maršálek na neuvěřitelných 450 stranách vezme na opravdu gurmánský výlet do světa, v němž hraje hlavní roli Čokoláda! Už jen listovat jednotlivými recepty dráždí všechny smysly! A smyslnost spolu s vášní pro kvalitu se prolíná pak opravdu každou z dobrot.

Ochutnáte čokoládový chléb, tortellini, čokoládovou vánočku, makronky, eclairs, dorty, pralinky i likéry… A pokaždé se budete doslova koupat v chuťovém potěšení. Postupy jsou propracované a doprovázené spoustou fotografií, takže se poperete i s nejsložitějšími technikami. A pozor, my pro vás v Gourmet Academy máme i Josefův kurz Epická Čokoláda! Ideální jako (další) vánoční dárek!

Už víte, jaké kuchařky nadělíte? A jaké kurzy k tomu přibalíte z nabídky Gourmet Academy? Super! Garantujeme, že z obojího bude pod stromečkem velká radost! :-)

Ideální vánoční dárky? Nejlepší kuchařky roku 2023 a naše kurzy k tomu!