Domů Recepty Pstruh na houbách

Pstruh na houbách

25. 5. 2017
Pstruh je vynikající sladkovodní ryba s jemným a chutným masem. Vyzkoušejte ji s houbami. Kuchyňská úprava pstruha patří k těm jednodušším. Důvod je poměrně jednoduchý, pstruh se neporcuje, podává se na talíři celý i s hlavou. Stačí ho tak jenom očistit a vykuchat. Abyste mohli ocenit vynikající chuť této lososovité ryby, sáhněte v obchodě po čerstvém kousku.

Suroviny:

  • 4 pstruzi (podle počtu strávníků)
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z půlky citronu pro každou porci ryby
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 20 dkg čerstvých hub
  • máslo
  • sůl, kmín
  • petrželka

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

Ryby očistěte, vykuchejte, pečlivě omyjte a osušte. Lehce je pokapejte citronovou šťávou a osolte. Do bříška vložte čtvrtku citronu bez jader a nasekanou petrželku. Cibuli nakrájejte na kolečka a rovnoměrně rozprostřete na dno pekáče vymazaného máslem. Na cibuli položte ryby, na ně plátky másla, podlijte částí vína a nechte péct v troubě předehřáté na 170 stupňů C asi 30 minut. Během pečení ryby přelévejte výpekem a zbytkem vína. Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na másle. Osolte, přidejte česnek nasekaný na drobno a kmín. Přidejte k rybám.