Gianfranco „Frankie“ Coizza

Narodil se a vyrůstal na Sardinii, která se neomylně podepsala na jeho vášnivém vztahu k jídlu. Jak Gianfranco říká, na Sardinii má jídlo úplně jiný význam než u nás: je o setkávání, rituálech, rodině, která je na tomhle slunném ostrově vždycky velká a pořádně rozvětvená. Rodinné jsou tu i restaurace, malé farmy s tím nejčerstvějším masem, olivové háje… Jeho maminka byla navíc ředitelkou odborné školy, kam Gianfranco mohl hodil na kurzy vaření nebo pečení. Jeho táta měl pro změnu velkoobchod s potravinami. A oba rodiče doma často a rádi vařili. Jídlo bylo pro Gianfranca život prostě odmalička.

Nevzdálil se mu ani tehdy, když nakonec odešel do Toskánska studovat literaturu – při škole pracoval ve vinařství, tratoriích… K nám do Čech se podíval poprvé v roce 1992, v roce 2001 se tu zabydlel a posledních šest let je Praha jeho domovem natrvalo. Potkal tu svou ženu, stal se tátou a svého syna už také pomalu zasvěcuje do kulinárních tajemství.
V Praze si rychle udělal dobré jméno - pomáhal otevřít několik restaurací. Menu sestavoval například v Aldente nebo Alforno Focacceria. Nikdy nechtěl dělat jen „obyčejnou“ gastronomii, vždycky toužil specializovat se na opravdu výjimečná jídla pro výjimečné hosty. Proto zamířil ke cateringu. Nejprve založil společnost Ingredientista, teď jako executive chef a gastro konzultant spojil své síly s projektem TheFinery, kde nabírá catering úplně jiný rozměr – stará se o malé, soukromé akce s důrazem na detail. Individuálnější už přístup být nemůže.
Ten vám koneckonců Gianfranco nabídne i na kurzech u nás v Gourmet Academy. Svým charismatickým hlasem a božským kulinárním uměním vás vezme na skvělý gurmánský výlet po celé Itálii. Všechny jeho kurzy vaření budou cílit na sezonní suroviny, ale jednou ochutnáte speciality severu, jindy lahodné menu inspirované ostrovní částí Itálie, podíváte se i na jih nebo do hornatého středu. Protože každý kout Itálie chutná jinak.
A mimochodem, víte, které jídlo má Gianfranco úplně nejraději z celé italské kuchyně? Jsou to těstoviny fregola, které vypadají jako trochu větší kuskus, vyrábějí se na Sardinii z vody a semolinové mouky, hezky doma, ručně, a jsou neskutečně variabilní: připravit je můžete jako risotto, s mořskými plody nebo třeba coby jednoduchý letní salát! Schválně: ochutnáte je i u nás na kurzu? Nechte se překvapit!

Přehled termínů
KurzDatumČasCena

Kurz:

Poctivá "Itálie" !

Datum:

23.01.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Děti & Domácí Pizza

Datum:

27.01.2018

Čas:

10:31

Cena:

1 490,-

Koupit

Kurz:

Italské námluvy

Datum:

28.02.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Menu mořem vonící

Datum:

22.03.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Pasta, baby! Aneb děti & domácí těstoviny

Datum:

24.03.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Koupit

Kurz:

Jaro na Sardinii

Datum:

5.04.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Nové chutě středomoří

Datum:

10.05.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Kurz:

Děti & italská kuchyně

Datum:

26.05.2018

Čas:

10:30

Cena:

1 490,-

Koupit

Kurz:

Šťavnatá porce Itálie

Datum:

12.06.2018

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Koupit

Řekli o nás

Pan Koreš: Příjemné prostředí a nevšední kulinářský zážitek o tom byl kurz s panem Zdeňkem.
Pan Kadlec: Skvěle připravený kurz, pan Zdeněk je profesionál a bylo zajímavé ho pozorovat při práci.
Jiří Horák: Splnil jsem si sen, když jsem si mohl zavařit s panem Zdeňkem Pohlreichem! Opravdu parádní zážitek.
Marcela: Zbožňuji středomořskou kuchyň. Celé menu bylo výborné.
Jitka: Konečně jsem se naučila správný postup, jak připravit linecké těsto.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Mirka: Skvělý, inspirativní. Paní Edita je nejlepší cukrářka. Domů si odnáším spoustu vychytávek. Přátelská atomosféra.
Tereza Ovšáková: Paní Jana byla jedním slovem božská. Suroviny, jídlo a atmosféra zase doslova geniální.
Vendula Vondráčková: Super večer se skvělými lidmi. Kurz za 1* a paní Jana Černá je opravdu sympatická.
Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Kristýna: Skvělé nové recepty a inspirace nejen na léto. Opět mám nové recepty.
Tereza: Kurz s Editou byl neobyčejný zážitek, který změnil můj pohled na pečení.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Paní L. Rovenská: Kurz paní Edity předčil má očekávání, úžasný.. skvělou společností tak i zázemím.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Natálie: Moje děti mají intoleranci na lepek. Jsem vděčná za každý nový recept.
Blanka: U nás doma milujeme rolády na všechny způsoby (více chutí najednou). Můj manžel je vám vděčný.
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Veronika: Když jsme pak jedli z jednoho talíře, měla jsem pocit, že jsme tak trochu rodina.
Petr Kutscha: Nádherně strávený čas a pohodová atmosféra, ke které přispěl pan Zdeněk svým lidsky profesionálním pojetím.
Jarda Adámek: Rozhodně doporučuji. Kurz rozšířil mé obzory.
Yvona Zemanová: Děkuji za nové i zajímavé inspirace.
Vlasta Matší: Perfektni...
Thea Tumova: Kurz byl skvělý !!
Stanislava Fišerová: Kurz byl opět výborný. Jídla byla skvěle zvolená a na silvestrovský stůl určitě perfektní.
Marek Raditsch: Kurz Vánoce jinak byl opravdu zážitek, opravdu jsem si to užila a určitě to nebude poslední kurz vaření, který jsem navštívila.\r\nPetra B.
:
Mirek Kalina: Tento kurz byl pro mne první zkušeností s kurzy vaření a po absolvování vím, že nebyl poslední.\r\nBylo to skvělé. Děkuji za příjemně strávený čas a za úžasnou péči všech, kteří se o nás starali.
:
:
:
Mirek Kalina: Kurz byl připraven profesionálně, pouze zapomněli na certifikát o absolvování kurzu na jméno Ilonka Zacharová.
:
Barbora Polanská: Kurz hodnotím jako velmi přínosný a povedený. Moc mě to bavilo, díky.
Kamila Ehrenbergerová: Moc příjemně strávený večer, bezvadně jsme si popovídali... a pak jsem zjistil, že jsme celou dobu stáli, vařili a dost jsem se toho naučil. paráda!
Tomáš Hlúch: Super menu, super atmosféra, šel bych znovu.
Jan Stejspal: Kurz je absolutně perfektní a nabitej pozitivní energií.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Filip Sajler: Náplň kurzu byla širší než bylo anoncováno. Líbilo se mi zaměření na technologii přípravy pokrmů, upozornění na rizika a jak je minimalizovat. Oceňuji i návody na to, jak napravit chyby.
:
:
:
Marcela Dlouhá: Takovéhoto kurzu jsem se zúčastnila poprvé a byla jsem nadšená.Jen bych uvítala, kdyby recepty na lahůdky, které jsme dělali byly více podrobnější - myslím co se týče pracovního postupu. Byla tu sice možnost psát si poznámky, ale to jsem nestíhala pokud jsem chtěla sledovat práci pana Marka a sama se zapojit. Ale jinak vše na jedničku - prostředí, milí lidé, bezvadná atmosféra, skvělá nabídka vín, ale hlavně výborné suroviny, ze kterých jsme měli možnost vařit. Velmi ráda si takovýto kurz někdy v budoucnu zopakuji a určitě budu doporučovat svým známým.
Lucie Nestrašilová: Výborný kurz, velmi přínosný. Skvělá atmosféra a jedinečný servis od Gourmet academy:-)
Lukáš Čížek: Bylo mi potěšením sledovat hbité ruce a pochytit několik vynikajících triků při profi vaření. Suroviny a zázemí kuchyně je fantastické a přeji hodně dalších spokojených žáků.
Lukáš Čížek: Kurz byl moc fajn, už jsme doma vše vyzkoušeli a povedlo se
:
:
:
Edita Paulusová: Skvělé recepty, individuální přístup, praktické rady, úžasná organizace.
Jana Králiková (Černá): Opět skvělý, inspirující kurz se super osobními vychytávkami lektorky Jany. Skvělé menu se zajímavými surovinami a ingrediencemi. Perfektní zázemí, které celý tým poskytuje velmi zpříjemňuje celý průběh kurzu. Opět jsme odcházeli skvěle poučení a také najezení :)
:
:
:
: