Když se řekne „indická kuchyně“, člověk hned vidí velmi pikantní, intenzivně kořeněná jídla, která jsou pro nás Středoevropany mírně nezvyklá. Natož pak pro děti a teens. Ale když je necháte její principy poznávat na novém kurzu Ilony Bansal, dáte jim možnost poznat indickou kuchyni z té „něžnější stránky“. Jako jemnou, nasládlou, hrající si s kořením tak, že vás žádná jeho chuť neruší a všechno dokonale ladí se vším. Navíc, indická kuchyně umí být i překvapivě jednoduchá. Typickým důkazem jsou Masala Papadum (neboli placky se zeleninovým salátem). Lehce náročnější může být kuře v nasládlé omáčce s mangem (neboli Mango Chicken) a oblíbený jogurtový nápoj Lassi zase nemusí být pořád s mangem: nesmírně mu sluší třeba špetka kardamomu a šafránu…