Domů Recepty Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

16. 7. 2019
Oblíbený cheesecake trochu netradičně s rozmarýnem podle receptu od Dašky Malé alias Sugarmama.

Suroviny:

  • příprava 20 minut
  • pečení 45 minut
  • chlazení přes noc
  • koláčová forma o průměru 22 cm

Korpus:

  • 55 g vlašských ořechů (namleté)
  • 190 g máslových sušenek
  • 115 g rozpuštěného másla + na vytření formy

Krémová směs:

  • 400 g smetanového sýra
  • 200 g mascarpone

  • 200 g cukr krupice

  • 4 vejce

  • 2 žloutky

  • 120 ml smetany 33%

  • šťáva z 1/2 citrónu

  • 4-5 středně velkých větviček rozmarýnu + na ozdobu

  • 375 g vykapaného tučného bílého jogurtu

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

​Předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si formu o průměru 22 cm. Vyložíme pečícím papírem, boky lehce vymažeme máslem.

Rozdrtíme sušenky a smícháme s namletými ořechy a rozpuštěným máslem. Směs přesypeme do formy a lžíci natlačíme a uhladíme po okrajích i po celém dnu. Dáme do trouby na 10-15 min než korpus zezlátne.

V robotu smícháme smetanový sýr, mascarpone a cukr než se vše spojí. Mícháme na co nejnižší rychlost cca 5 minut. Poté přidáme postupně vejce a žloutky jedno po druhém. Přilijeme smetanu a citrónovou šťávu opět promícháme a nakonec přidáme na jemno nasekané lístky rozmarýnu. Směs nalijeme na upečený korpus. Formu, která je obalena alobalem vložíme do hlubšího pekáče, kde nalijeme vodu. Pečeme 45 minut. Cheesecake se musí ještě uprostřed po poklepaní chvět. Dáme vychladit a formu opatrně sundáme až po vychlazení. Nakonec potřeme tučným jogurtem, který jsme nechali přes noc vykapat přes plátno. Dozdobíme rozmarýnem.

Hodnocení Gourmet Academy