Halloweenské Red velvet cupcakes podle Mrs. Palačinka
Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Troubu si předehřejeme na 170C. Nejprve v jedné míse spolu utřeme máslo s cukrem. V jiné míse spolu smícháme mouku, kakao a sůl.
Potom do vyšlehaného másla přidáváme vejce jedno po druhém. Podmáslí obarvíme červeným barvivem a střídavě s moučnou směsí dáváme do těsta (končíme moukou).
Nakonec do octu přidáme sodu – lehce to zapění, zamícháme a přidáme do těsta.
Naposledy zapracujeme a pro lepší aplikaci s těstem přendáme do zdobícího sáčku.
Naplníme košíčky na cupcaky těstem a pečeme přibližně 17-20 minut, propečenost vyzkoušíme špejlí.
Bílou čokoládu si rozlámeme na kousky a dáme rozpustit se smetanou na vodní lázeň. Poté necháme alespoň 6 hodin chladit. Vyšleháme s mascarpone do krému a zdobíme.
Na vytvoření efektu „krvavých“ cupcaků si rozehřejeme bílou čokoládu, přidáme barvivo a kapku smetany a rozmícháme do požadované konzistence. Pokud bude čokoláda moc hustá přidáme smetanu. Zdobíme podle libosti, využít můžete i oči, které jsou vyrobeny z jedlého fondánu. Lze koupit i oči v podobě bonbónů například v cukrářských obchodech.