Domů Recepty Halloweenské Red velvet cupcakes podle Mrs. Palačinka

Halloweenské Red velvet cupcakes podle Mrs. Palačinka

23. 10. 2025
Když se noc zbarví do ruda a ve vzduchu je cítit vůně kakaa a másla, přichází čas na sladké kouzlení! Tyto Halloweenské Red Velvet Cupcakes pocházejí z kuchyně naší milé hostesky Niky, alias Mrs. Palačinky – mistryně pečení, která s úsměvem promění i ten nejtemnější večer v lahodný zážitek. A co je nejlepší? Jsou ideální pro pečení s dětmi – mohou pomáhat s barvením těsta, plněním formiček i zdobením krémem a „krví“. Každý si užije svou roli malého cukráře i kouzelníka. Tak zapalte svíčky, nasaďte čarodějnické zástěry a pusťte se do toho – čeká vás sladký večer plný smíchu, fantazie a podzimních chutí.

Suroviny:

na 12-13 kousků

Cupcaky

  • 220g hladké mouky
  • 120g másla
  • 10g kakaa
  • 170ml podmáslí
  • 170g cukru
  • 2 vejce
  • 3g soli
  • 1 lžička octa
  • 1/2 lžičky sody
  • Červené barvivo

 

Krém

  • 250g mascarpone
  • 200g smetany ke šlehání
  • 100g bílé čokolády

 

Na krev

  • Bílá čokoláda
  • Kapka smetany
  • Červené barvivo

 

Ozdoby podle libosti

 

 

 

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

Troubu si předehřejeme na 170C. Nejprve v jedné míse spolu utřeme máslo s cukrem. V jiné míse spolu smícháme mouku, kakao a sůl.

Potom do vyšlehaného másla přidáváme vejce jedno po druhém. Podmáslí obarvíme červeným barvivem a střídavě s moučnou směsí dáváme do těsta (končíme moukou).

Nakonec do octu přidáme sodu – lehce to zapění, zamícháme a přidáme do těsta.

Naposledy zapracujeme a pro lepší aplikaci s těstem přendáme do zdobícího sáčku.

Naplníme košíčky na cupcaky těstem a pečeme přibližně 17-20 minut, propečenost vyzkoušíme špejlí.

Bílou čokoládu si rozlámeme na kousky a dáme rozpustit se smetanou na vodní lázeň. Poté necháme alespoň 6 hodin chladit. Vyšleháme s mascarpone do krému a zdobíme.

Na vytvoření efektu „krvavých“ cupcaků si rozehřejeme bílou čokoládu, přidáme barvivo a kapku smetany a rozmícháme do požadované konzistence. Pokud bude čokoláda moc hustá přidáme smetanu. Zdobíme podle libosti, využít můžete i oči, které jsou vyrobeny z jedlého fondánu. Lze koupit i oči v podobě bonbónů například v cukrářských obchodech.

Hodnocení Gourmet Academy