O Sardinii se mluví jako o ostrově protikladů. Lemují ho jedny z nejkrásnějších písčitých pláží v Evropě, ale přesto většinu ostrova tvoří kopce a hory, ve kterých kromě fascinující krásy potkáte nekonečná stáda ovcí! Proto se Sardinii říká také ostrov pastýřů. A klidně by se mohla jmenovat i ostrov sýra Pecorino, protože právě ten se tu vyrábí úplně nejlepší! Nevěříte? Ochutnáte jej. V novém letním menu Frankieho Coizzy… našeho oblíbeného šéfkuchaře a sardinského rodáka se právě pecorino objeví hned u předkrmu. Pecorinová pěna doplní lilek Gesuina, pak přijdou linguine se srdcovkami a sušeným kaviárem, pražma na voňavém středomořském víně Malvasia a pak exploze exotické melounové tříště s kapkou ohnivé grapy. Vítejte na Sardinii, přátelé!