Výběr těch nejikoničtějších chutí Francie v kurzu, který provoní celou Gourmet Academy. Pod vedením Mirka Kaliny se naučíte nejen recepty, ale i techniky, díky nimž francouzská kuchyně patří mezi nejuznávanější na světě.
Začnete pařížským tatarákem – naučíte se pracovat s výběrovým masem, správné krájení nožem, ochucování i servírování s křupavými pommes julienne. Následovat bude krémová mušlová polévka, kde si osvojíte principy otevírání mušlí, zakládání krémových polévek, jejich dochucování a práci s bylinkovým máslem.
Závěrem přijdou na řadu kachní prsa – technika, kterou si účastníci nejčastěji odnášejí domů jako „zlatý hřeb“. Naučíte se správně restovat prsa do křupavé kůže, hlídat vnitřní teplotu a připravit jemnou pomerančovou omáčku. Doplňkem bude sezónní zimní zelenina připravovaná tak, aby si uchovala chuť i strukturu.
Kurz je určen pro milovníky Francie, kteří se chtějí naučit techniky jemné gastronomie a aplikovat je i v běžném domácím vaření.