Daška Malá

I když ji celkem často můžete potkat v Praze, cukrářka Daška Malá alias SugarMAMA pochází z Ostravy a před pár měsíci se tam z hlavního města také znovu vrátila. Právě na severu Moravy teď peče své dezerty, koláče, sušenky, ale hlavně parádní dorty pro vyhlášené (nejen hipsterské) kavárny i cukrárny. Pokud byste chtěli ochutnat, zamiřte například do Bolt Tower, do kavárny Maryčka, na Čeladnou do Kovárna Ateliér
Daška patří také k cukrářkám, které si oblíbily nastávající nevěsty. Její dorty jsou totiž jako nejlepší designové kousky, a přitom tak dobré!!! Moderní, svěží, chutné, krásné. A objednat si u ní třeba vánoční cukroví znamená pustit se do souboje se spoustou jejích fanoušků. Vždycky je obratem vyprodáno…
Jestli chtěla Daška Malá vždycky péct? Říká, že ji to určitě vždycky bavilo. Stejně jako její milovaný design. Cit pro něj mimochodem vnímáte z každé malé sušenky, kterou upeče. O fotkách na sociálních sítích ani nemluvě. Foodstyling i dekor patří k těm, co si hned zapamatujete!
Přesto nepekla odjakživa. Po hotelové škole pracovala například jako bartender. Míchala drinky, vymýšlela vlastní… Jenže pečení bylo pořád silnější a silnější. Poptávka po jejích dobrotách také rostla. A tak opustila bar, Prahu, vrátila se na sever Moravy a zažila značku SugarMAMA. Pokud se vám líbí její logo, bude se vám líbit ještě víc, až se dozvíte, že jej pro ni nakreslila dcera Zuzanka. Stejně jako Daška má i její dcera smysl pro krásné věci. Kromě ní má ještě syna Ríšu, a obě děti s ní prý radost z pečení sdílejí. Společně v kuchyni tráví hodně času. A také rádi jedí, cestujou nebo žijou kulturou kolem sebe.
Pokud čtete časopisy o vaření, například FOOD, určitě jste v nich Dašku také už viděli. Znát ji můžete i ze spolupráce s předními blogery a kuchaři. Společné projekty ji spojily už se jmény, jako je Kamu, Slepičárna blog nebo Jiří Hilgart, který patří k finalistům soutěže MasterChef Česko.  
Kromě pečení a své rodiny se Daška Malá věnuje také práci produkční. Pracuje v týmu Meat Design a gastronomii se tak věnuje zase z jiného úhlu pohledu.
U nás, v Gourmet Academy, ji budete potkávat na kurzech plných sladkostí, jak jinak. A kromě jiného vám na nich předá svá tajemství výroby tzv. naháčů, dortů bez potahovacích hmot a klasického zdobení, zato s designem, který si každý zapamatuje…

Přehled termínů
KurzDatumČasCena

Kurz:

Osvěžující ovocné sladkosti

Datum:

8.06.2019

Čas:

10:00

Cena:

3 300,-

Koupit

Kurz:

Sladké chutě dětství

Datum:

13.07.2019

Čas:

10:00

Cena:

3 300,-

Koupit

Kurz:

Kremrole, věnečky a mrkváček

Datum:

6.09.2019

Čas:

16:00

Cena:

3 300,-

Koupit

Řekli o nás

:
:
Daška Malá: Velice milá, příjemná a ochotná...s takovými lidmi je radost péct :-)