Domů Blog Pomalé vaření

Pomalé vaření

Pomalé vaření uspoří čas strávený v kuchyni

 

Opravdu je to tak, nespletli jsme se. A co je ještě lepší, že s touto metodou navíc získáte pokrmy dokonale vyladěné chuti i konzistence.

Bez čeho se neobejdete

Jednoznačně bez pomalého hrnce. Tenhle chytrý přístroj se postará o celý proces sám, aniž vy byste museli ingredience míchat nebo nahlížet pod pokličku. Dá se v něm připravovat cokoli, od gulášů, mimochodem, hovězí maso je v něm doslova famózní, přes polévky až po jogurty, ale také třeba i ovesnou kaši k ranní snídani. Jídlo se vaří při teplotě kolem 95 stupňů Celsia a počítejte s tím, že minimálně 4 hodiny, ale může to být i dvakrát déle.

Čím pomaleji, tím lépe

Výhodou pomalého vaření je fakt, že probíhá bez tuku a pouze s minimálním množstvím soli a případně dalšího koření. Je to proto ideální způsob přípravy jídla pro všechny, kteří dodržují, ať již ze zdravotních či jiných důvodů, různé diety. S tímto hrncem poznáte, že hubnout se dá poměrně snadno, aniž byste se přitom museli příliš omezovat v jídle. Kouzlo úspory času tkví v tom, že do pomalého hrnce nahážete veškeré ingredience, zapnete na požadovanou teplotu a jdete si po svých. Třeba do práce. Až se po osmi hodinách vrátíte domů, nemusíte přemýšlet nad tím, co budete honem rychle vařit, protože všechno je hotové. Anebo zapnete hrnec v pátek večer, do rána máte připravený oběd a než ho budete servírovat, můžete mezitím dělat spoustu dalších věcí, třeba vyrazit na nákupy, uklízet, jít cvičit a podobně.

 

Navíc pomalé vaření nemusíte kontrolovat. To znamená míchat, nahlížet pod pokličku, snižovat nebo zvyšovat teplotu. Pokud budete chtít mít jídlo opravdu dokonalé, je lepší maso nebo zeleninu předem orestovat. Protože se pokrmy vaří při nízké teplotě, nedochází k odpaření tekutiny a případnému spálení. Při pomalém vaření se vám tak rozhodně nemůže stát, že byste maso vysušili, naopak maso si podrží šťavnatost a bude krásně měkké.

Pomalé vaření