Domů Blog Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!

Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!

Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutnik, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku, nám prozradil jak! Pokud přemýšlíte o romantické valentýnské večeři, myslete prakticky. „Jídlo, které budete vařit, by vám nemělo zabrat půl dne,“ říká Ondřej Hutnik. Jedinou výjimkou je podle něj moment, kdy naplánujete dlouhé společné vaření a pojmete ho vlastně jako jakousi milostnou předehru. „Vhodné jsou jinak rychlé recepty z jednoduchých surovin, jež se naučíte kombinovat, aby měly žádoucí účinek.“

Valentýnskou večeři složte z maličkostí

Připravovat valentýnskou (i jinou romantickou) večeři je podle Ondřeje lépe několik drobnějších chodů, které se budou doplňovat. Je to chytřejší i rafinovanější než jedno velké „uspávající“ jídlo.

Menší chuťovky dovolují více hravosti i nápaditosti. Můžete snáz střídat struktury jídla. Sametové s křupavý, sladké se svěžím, jemné s pikantním. V tom může být valentýnská večeře přesně jako láska!

A aby to dopadlo dobře, zapomeňte na suroviny, s nimiž neumíte pracovat, nebo postupy, které nemáte vyzkoušené. Ústřice klidně tedy nechte ladem. Jsou tu spousty jiných dobrot a surovin, které mají správné účinky.

Čím jsou ty účinky dané? Jak zmiňuje Laura Janáčková v erotické kuchařce Uvař mi lásku, má to spoustu důvodů. Buď hrají na naše smysly tím, že mají správný tvar (typicky banán nebo chřest!). Mají lahodnou vůni (jahody, vanilka). Nebo třeba obsahují látky, které umí zlepšit prokrvení v celém těle, pohlavní orgány nevyjímaje. Chcete pár příkladů?

Nejlepší afrodiziakální suroviny

• Libové hovězí maso obsahuje kvalitní bílkoviny, vlákninu, železo, vitamín B a zinek, který je potřebný pro dobrou kvalitu spermií a udržení sexuálního zdraví mužů. 

• Plody moře a ryby jsou zdrojem zinku, který povzbuzuje plodnost. A obsahují také omega-3 mastné kyseliny, jež podporují tvorbu prostaglandinů, které hrají důležitou roli během sexuální aktivity.

• Sýry (hlavně čedar) obsahují aminokyseliny, které podporují produkci testosteronu.

• Včelí med obsahuje kromě jiného bór, který podporuje libido u mužů i žen. 

• Čokoláda vděčí za svou erotickou pověst kakau, jež obsahuje fenyletylamin. To je mimo jiné látka, která se tvoří v těle zamilovaného člověka a způsobuje ony známé pocity opojení.  

• Chřest je zdrojem draslíku, vlákniny, vitamínu A, C, obsahuje množství kyseliny listové a další látky, které podporují dobrý zdravotní stav a snadnější dosažení orgasmu u mužů i žen.

• Špenát obsahuje mimo jiné mangan, minerální látku důležitou pro tvorbu estrogenu, a především velké množství vitamínu E, který je užitečný k produkci pohlavních hormonů.

• Olivy podporují funkci vaječníků a u mužů ovlivňují tvorbu testosteronu, který má vliv na sexuální výkon, sexuální touhu a schopnost dosáhnout vyvrcholení.

• Cizrna je důležitá pro ženskou hormonální rovnováhu.

• Bazalka zvyšuje soustředění a oddaluje pocity únavy. Při milostném aktu výrazně prodlouží dobu mužské potence. Prokrvuje pohlavní orgány a stimuluje tak sexuální touhu.

• Jalovec se využívá k snížení napětí, obav a stresu ze selhání, napomáhá sexuálnímu uvolnění. 

• Pepř vrací unaveným mužům jejich sexuální vitalitu a vášeň.

A jaké konkrétní menu by vám Ondřej Hutnik doporučil pro letošní svátek sv. Valentýna? Sametově jemný cizrnový hummus, perfektně grilovaného pstruha a navrch lehounké ricottové noky s lesním ovocem. Užijte si každé sousto! A dejte nám vědět, jak vám chutnalo

P.S.: Postup na přípravu všech tří jídel převzatých z erotické kuchařky Uvař mi lásku Ondřeje Hutnika a Laury Janáčkové nadejte v sekci Recepty

P.S.2: A pokud vás Ondřej Hutnik baví, přijďte na některý z jeho kurzů vaření v Gourmet Academy!

Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!