Domů Blog Víte, jak to chodí na kurzech v Gourmet Academy?

Víte, jak to chodí na kurzech v Gourmet Academy?

Jestliže jste u nás ještě nebyli, musíte zkrátka vědět, že jít na kurz vaření do Gourmet Academy je prudce návyková záležitost!

 

Bylo mrazivé nedělní ráno, když jsem těsně po desáté hodině otevřela dveře ve Vodičkově ulici 2 a nechala se obejmout nádherným teplem. V obchodě Potten & Pannen – Staněk, jehož je Gourmet Academy součástí, bylo hned krásně. Fakt! Jedna usměvavá tvář mi sebrala kabát, druhá mi nalila horký Kusmi Tea Detox čaj (panebože, jak ten byl dobrý!), a já si pak jen našla své místo v komorním pětičlenném týmu těch, které obětovaly ranní nedělní lenošení a přišly do Gourmet Academy za stejným účelem jako já. Kurz pečení plněných bábovek, který vedla hvězdná Edita Paulusová, právě začínal. Zbývalo vzít si zástěru…

Ehm, ne, nebojte, nebudu vám popisovat, co jsme krok za krokem dělaly. Popisy jednak bývají nudné a za druhé: sebrala bych vám moment překvapení, pokud se náhodou chystáte na ten samý kurz. I rady, které jsme od Edity dostávaly, si nechám na jindy. Ale chci říct něco úplně jiného. Už jsem zažila spoustu kurzů – vaření i jiných. Sama jsem roky kurzy vedla, i když se týkaly něčeho úplně jiného. A víte co? Tohle nemělo chybu. Edita Paulusová je možná nejlepší česká cukrářka, ale cítíte se vedle ní jako vedle někoho, koho znáte dlouho. Je jedno, jak často se ptáte, jak banální vám vaše otázky připadají. Vždycky odpoví, pomůže a přidá ještě další a další rady, které při všem tom míchání, vymazávání a šlehání ani pomalu nestíháte zapisovat.

 

Doprovodný tým hostesky Báry a všudypřítomné, a přitom tak nenápadné Aničky, která vás ani za nic nenechá umřít pod horou kupícího se špinavého nádobí,… se o vás stará jako o vlastní. Čaj nikdy nestihne vychladnout, co chvíli někde zavonělo čerstvé kafe. Peklo se v dobré náladě, z dobrých surovin. Šlehalo se s fantastickým robotem KitchenAid, o kterém sním… už aspoň tři roky! Věděla jsem, že je dobrý, ale až tak??? Nebo samotné formy na bábovky – Nordic Ware. Konečně něco, co doma nezničím. Můžete na ně kovovým nožem, nepotřebují vysypávat, stačí vymazat trochou másla, a tvary, které nabízí, z vás dělají váhavého střelce. Kterou? Po kurzu bych si totiž bývala byla koupila nejraději všechny, co byly k mání!

 



A že jsme si jen tak mimochodem před poslední plněnou bábovkou mohly dát i Editou uvařený (luxusní!!!) žampionový krém, aby se hladina cukru v krvi nezbláznila z přísunu sladkého… to už byla jen taková třešnička na dortu. Jsou to drobnosti, které zní možná až banálně. Ale právě drobnost za drobností se tenhle kurz pečení plněných bábovek poskládal ve fantastický půlden, který jsem si do poslední minuty užila.

 

Za dveřmi venku byly pořád všechny ty každodenní starosti, povinnosti a život v poklusu, jaký dnes žijeme asi všichni. Ale uvnitř, na kurzu, nic z toho vlastně neexistovalo. Byla to parádní očista pro hlavu. Byla to skvělá vzdělávací čtyřhodinovka. Bylo to milé a velmi sladké (doslova!), velmi návykové. A vsadím se, že minimálně takový je každý kurz, který v Gourmet Academy můžete vyzkoušet. Nechci vás ponoukat, ale… pojďte si nějaký hned vybrat. Vždyť ony jsou koneckonců všechny vždycky velmi rychle vyprodané!!!

 

Jana Potužníková, novinářka a blogerka

Víte, jak to chodí na kurzech v Gourmet Academy?