Domů Recepty Margarita z červených pomerančů a chilli

Margarita z červených pomerančů a chilli

27. 7. 2023
Margarita se obvykle dělá z limetové šťávy, ale šťáva z červených pomerančů jí dodá sladko-kyselý nádech a zároveň osvěží barvu. Chilli sirup se pak postará o úchvatný nádech (smyslného) žáru.

Suroviny:

Počet porcí: 4

Příprava: 10 minut

Na margaritu:

  • 1 limeta
  • hrubá mořská sůl
  • 60 ml tequily
  • 60 ml triple sec (např. Cointreau)
  • 80 ml limetové šťávy
  • 120 ml šťávy z červených pomerančů
  • 18 kostek ledu

Na chilli sirup:

  • 200 g krupicového cukru
  • 100 ml vody
  • 1‒2 chilli papričky Ptačí oko

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

Nejprve si připravte chilli sirup. Dejte cukr do hrnce s vodou a na plátky nakrájenými chilli papričkami (nezapomeňte, na chilli papričky si vždy vezměte latexové rukavice!). Vše pomalu přiveďte k varu, pak na mírném ohni vařte ještě asi 5 minut.

Limetu rozpulte a přejeďte řezem po okraji čtyř koktejlových sklenic, které pak rovnou obalte v hrubé mořské soli a dejte stranou. Tequilu, triple sec, 2 lžíce chilli sirupu, limetovou a pomerančovou šťávu dejte do mixéru s kostkami ledu. Zpracujte na rychlost „Zkapalnění“, dokud se všechno dobře nespojí. Margaritu nalijte do připravených sklenic a ihned podávejte.