Radek David

Radek David byl mezi vůbec prvními kuchaři, kteří u nás začali věřit místním farmářům a předvádět, že co se tady vypěstuje, jsou prvotřídní suroviny, z nichž mohou vzniknout prvotřídní pokrmy. Tenhle způsob vaření okoukal při stážích v předních, často michelinských restauracích: v Londýně, Provence nebo Piemontu. Právě v takových už před lety viděl, co u nás bylo v plenkách: autentické vaření, které mu bylo blízké a které se dnes pod jeho taktovkou podává i v restauracích La Veranda nebo Babiččina zahrada v Praze.

Dlouho to přitom prý vypadalo, že vaření Radka bavit ani nebude. Obor „kuchař“ sice studoval, ale bez nadšení. Nadchnul se pro něj až v hotelu Hilton, kam se dostal místo vojny na brigádu a kde poprvé ochutnal vysokou gastronomii. Pak prošel spoustou restaurací: Adria, Kampa Park, Rybí trh, Tančící dům, Alcron… A objížděl řadu kuchařských soutěží (už jich bylo více než 60!), ze kterých se vracel a vrací s medailemi a oceněními za to, jak umí zacházet se surovinami a jakými chutěmi je dokáže propojit.
Podařilo se mu splnit si i sen stát se do třiceti šéfkuchařem. V roce 2002 totiž přišla restaurace La Veranda a Radek David vypracoval celé její obdivované menu. A pak ještě v kyjevských La Veranda, Oliva a novější pražské Babiččině zahrádce.
Jeho kuchařské skvosty můžete ochutnat tamtéž, naučit se od něj, co umí, pak také u nás. Jeho kurzy vaření vás vtáhnou do úplně nové gastronomie! Anebo se podívejte na některou z kuchařek, na nichž se podílel (např. Sexy moderní česká kuchyně, Bio menu,10 TOP českých šéfkuchařů), i v nich poznáte, jak výjimečný je to kuchař

Tento lektor momentálně připravuje nové termíny a nové kurzy.

Řekli o nás

Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Radek David: O tom, že Radek David je výjimečný kuchař není pochyb. Je navíc i prima lektor, který své dovednosti umí předat dál.
:
:
:
Radek David: Profesionální přístup. Děkuji