Marek Raditsch

Když Marek kývl na nabídku stát se jedním z porotců soutěže MasterChef Česko, bral to nejen jako novou výzvu, ale také jako příležitost mluvit před spoustou lidí o tom, jak vypadá moderní a zdravé vaření, které má rád. Bytostně nesnáší „smažák a hranolky“ a naopak miluje asijskou kuchyni a přípravu ryb nebo vnitřností. Je navíc přesvědčený, že k dobrému jídlu nepotřebujete drahé suroviny, ale spíš nápad. Sám jich má spoustu, určitě dost na to, aby už od roku 2000 šéfoval třem restauracím Kampa Group a plnil jejich menu stále zajímavějšími recepty…

Jako kuchař zahájil svou kariéru už v roce 1992. Tehdy odjel na olympiádu mladých kulinářů do Německa a získal tam třetí místo. O rok později dostudoval hotelový management a začal působit jako sous chef v Brasserii Mozart v Obecním domě.
Coby šéfkuchař prošel restauracemi Segafreso, Pravda nebo Barock. Jezdil hodně na sever, do Švédska a Norska, poznal tamní michelinské restaurace (např. Era Ora nebo Bagatelle). A pak už to byla zmíněná Kampa Group. Pod sebou tady má více než sto kuchařů a přiznává, že vysoká gastronomie je někdy hodně těžké řemeslo plné stresu, vysokých nároků a přísných kritiků v podobě hostů, kteří jsou někdy spokojení méně, jindy více. Kritiky se prý ale nebojí. Bere ji jako podnět – pro to, aby jídla, která z jeho kuchyně odejdou příště, byla ještě lepší.
A co uvaří on nebo jeho kuchaři, je vážně skvělé. Přesvědčili se o tom už například Brad Pitt s Angelinou Jolie (než se rozhodli rozvádět), manželé Clintonovi nebo třeba Mick Jagger, když slavil své šedesáté narozeniny. A přesvědčit se o tom můžete i vy: ať už v restauracích Kampa Group, nebo až si vyberete některý kurz vařeníGourmet Academy připravuje. 

KurzDatumČas
Její veličenstvo: Pražma královská29.08.201716:30Detail Koupit
Delikátní plody moře12.09.201716:30Detail Koupit
Její veličenstvo: Pražma královská24.10.201716:30Detail Koupit
Delikátní plody moře14.11.201716:30Detail Koupit
Gurmánské menu pro Ježíška12.12.201716:30Detail Koupit

Řekli o nás

Pan Koreš: Příjemné prostředí a nevšední kulinářský zážitek o tom byl kurz s panem Zdeňkem.
Pan Kadlec: Skvěle připravený kurz, pan Zdeněk je profesionál a bylo zajímavé ho pozorovat při práci.
Jiří Horák: Splnil jsem si sen, když jsem si mohl zavařit s panem Zdeňkem Pohlreichem! Opravdu parádní zážitek.
Marcela: Zbožňuji středomořskou kuchyň. Celé menu bylo výboré.
Jitka: Konečně jsem se naučila správný postup, jak připravit linecké těsto.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Mirka: Skvělý, inspirativní. Paní Edita je nejlepší cukrářka. Domů si odnáším spoustu vychytávek. Přátelská atomosféra.
Tereza Ovšáková: Paní Jana byla jedním slovem božská. Suroviny, jídlo a atmosféra zase doslova geniální.
Vendula Vondráčková: Super večer se skvělými lidmi. Kurz za 1* a paní Jana Černá je opravdu sympatická.
Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Kristýna: Skvělé nové recepty a inspirace nejen na léto. Opět mám nové recepty.
Tereza: Kurz s Editou byl neobyčejný zážitek, který změnil můj pohled na pečení.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Paní L. Rovenská: Kurz paní Edity předčil má očekávání, úžasný.. skvělou společností tak i zázemím.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Natálie: Moje děti mají intoleranci na lepek. Jsem vděčná za každý nový recept.
Blanka: U nás doma milujeme rolády na všechny způsoby (více chutí najednou). Můj manžel je vám vděčný.
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Veronika: Když jsme pak jedli z jednoho talíře, měla jsem pocit, že jsme tak trochu rodina.
Petr Kutscha: Nádherně strávený čas a pohodová atmosféra, ke které přispěl pan Zdeněk svým lidsky profesionálním pojetím.
Lukáš Čížek: Rozhodně doporučuji. Kurz rozšířil mé obzory.
Jana Černá: Děkuji za nové i zajímavé inspirace.
:
Martin Staněk: Kurz byl skvělý !!
:
:
:
Marek Fichtner: Super menu, super atmosféra, šel bych znovu.
: