Filip Sajler
Šéfkuchař Filip Sajler se vám do paměti určitě zapsal do paměti z televizního pořadu o vaření, Kluci v akci, který se začal natáčet už v neuvěřitelném roce 2006! Už tehdy věděl, že chce svou firmu, své podniky, do kterých se budou chtít lidi vracet za skvělým českým jídlem z vynikajících lokálních surovin. Povedlo se mu to. Před více než deseti lety se stal spolumajitelem společnosti Perfect Catering, která dnes patří k nejlepším českým cateringovým firmám vůbec. Svá jídla mohl předložit Madonně, Davidu Bowiemu, Tiger Woodsovi a mnohým jiným. A povedlo se mu toho ještě mnohem víc…
Svůj obor kuchař – číšník vystudoval na škole při hotelu InterContinental a po maturitě šel na Vysokou školu hotelovou. Oboje mu podle jeho slov dalo nepřekonatelně dobré, silné a poctivé základy se všemi tradicemi a návyky, které k oboru kuchař patří. A je si jistý, že z nich těží dodnes. Přesto o vaření přemýšlí jinak než čistě tradičně. Na soutěžích, kterých objel celu řadu jako člen Českého národního týmu kuchařů a cukrářů (tři roky tento tým dokonce vedl!), se totiž naučil hodně přemýšlet o maličkostech, ladění, hledání naprosto skvělé chuti... A cenné zkušenosti si přivezl i ze svých stáží po Německu, Singapuru a především ze stáží u michellinských kuchařů, mezi něž patřil například tříhvězdičkový Yannick Alléno (který byl nedávno na návštěvě i v Gourmet Academy!) nebo Armand Arnall, jenž jako první ve Francii získal michellinskou hvězdu pro organickou restauraci.
V posledních letech pak Filip Sajler skládá další dílky své vysněné gastronomické mozaiky. Vždycky toužil mít bistro – a tak na pražské Pankráci před pár lety jedno takové otevřel: Pankrácký Rynek byl něco jako bistro i farmářský trh najednou. V roce 2016, rozjel také Bistro ROH 21 v pražském Karlíně. Výjimečné je i tím, že se pro jeho realizaci spojil Filip Sajler s nejlepším českým popartovým umělcem, kterým není nikdo jiný než Pasta Oner.
